Distributors
Kirby priča
jim_kirby.jpgČovek sa idejama
Najpoznatiji po sistemu za održavanje domaćinstava koji nosi njegovo ime, Džim Kirbi je bio pronalazač tokom većeg dela svog zrelog života. Njegov životni cilj bio je da smanji ili ukine naporan rad gde god je on postojao. Preko 200 patenata i mnoštvo proizvoda koji se danas koriste priznanje su njegovom uspehu.

Prvi model, koji je razvio 1906. godine, upotrebljavao je vodu za izdvajanje prašine. Nakon što je uvideo nezgodnost prosipanja prljave vode, počeo je da razvija bolje ideje. 1907. godine razvio je vakuum koji je gurao prljavi vazduh u kesu od tkanine koja je filtrirala prljavštinu.

Džim je nastavio da poboljšava svoje vakuumske nacrte i započeo komercijalnu proizvodnju svojih proizvoda nakon Prvog svetskog rata. 1925. godine Vacuette Electric, sa svojom uklonjivom podnom brizgaljkom i drškom, postao je preteča današnjih modela sa više dodataka, i bio je začetak onoga što će kasnije postati svetski poznata mogućnost konverzije modernih Kirby sistema za održavanje domaćinstava.

Poboljšanja proizvoda
Kompanija Kirby posvetila se usavršavanju ovog proizvoda i tokom niza godina je plasirala neprekidna poboljšanja dizajna i funkcija. Dodatak TechDrive Variable Power Assist sistema čini usisavanje mogućim gotovo bez napora. Naš patentirani sistem kesa, ocenjen HEPA 11, filtrira više od 99% čestica veličine i do 0,3 mikrona, uključujući i kućne alergene. Osnovna pogonska jedinica sada ima jači, mnogo dugotrajniji ventilator, redizajniran uz pomoć NASA-e. Ova poboljšanja, i mnoga druga, stvaraju Kirby sistem koji je najbolja investicija koju vlasnik domaćinstva može da učini za svoju porodicu i dom.

Neophodnost demonstracije proizvoda
Kompanija Kirby postala je organizacija direktne prodaje tokom dvadesetih godina prošlog veka, uvodeći praksu kućne demonstracije, kako bi predstavila Kirby sistem za održavanje domaćinstava korisnicima koji dobijaju priliku da vide i isprobaju sistem u svom domu pre nego što ga kupe. Hiljade ljudi širom sveta imali su koristi od ovog načina prodaje kroz neograničene mogućnosti da poseduju i upravljaju sopstvenim poslom kao nezavisni Kirby distributeri i trgovci.

Mogućnost ima univerzalnu privlačnost
Danas se Kirby sistem za održavanje domaćinstava prodaje u preko 70 zemalja, omogućavajući milionima zadovoljnih korisnika da uživaju u čistijem domu uz manje napora.